Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Gent Del Barris

De lleida i del força lleida

  • 28
    Mecenes

Dos president en dotze temporades

Després del repàs a les plantilles i entrenadors, avui tanquem el cercle amb els presidents. Acabarem ràpidament perquè només n'hem tingut dos en aquests 12 anys que, això sí, han donat per a molt.

Félix González (Juny 2012/9 juliol 2020)
Va ser el primer president del club i qui impulsa, amb el seu equip directiu, la creació del Força Lleida per agafar el relleu del Lleida Bàsquet d'Edu Torres i Francesc Perarnau sense que hi hagués successió d'empresa i començar de zero.

No va fàcil i els problemes es van acumular, però es va garantir la continuïtat del bàsquet d'elit a la ciutat. Esportivament es van assolir dos play off i es va baixar un cop, tot i que es va salvar als despatxos. La firma del conveni plurianual amb les institucions va ser clau.

La relació amb la resta de directius es va anar deteriorant i la petició d'una 'derrama' de 25 euros als pares de la base va ser la gota que va fer vessar el vas el juny de 2020, quan es demana a González que faci un pas al costat.
Ell es nega i el 6 de juliol de 2020 es convoquen eleccions després de prosperar la primera moció de censura de l'esport lleidatà. El dia 9 es vota i el resultat de 8/3 acaba amb la destitució de González i l'arribada del nou president.

Albert Aliaga (10 Juliol 2020/Actualitat)
Formava part de l'equip directiu de González i assumeix el càrrec en un moment força delicat per la pandèmia. Sense públic, amb pocs ingressos i en una situació global complicada, el seu equip de treball rep el primer cop amb el descens

Però una jugada a tres bandes amb el Barça i el Cornellà permet mantenir la LEB Or i iniciar un projecte ambiciós. El primer pas és el fitxatge de Gerard Encuentra com a entrenador i la renovació de Michael Carrera com a pal de paller.

A més, se signa un conveni amb el Barça que permet portar a Ibou Badji i Juani Marcos al Barris Nord. El projecte rep un impuls important en tots els àmbits. El nombre de patrocinadors creix i la massa social i a poc a poc es van liquidant deutes amb proveïdors i agents

El segon anys l'equip juga l'F4, el tercer el PO i el quart arriba l'ascens. Quedava el més complicat: traduir-ho als despatxos. I el club ho fa. Inscriu l'equip a l'ACB, suma nous patrocinadors i abonats, rep el suport institucional i està configurant un equip que ens fa somiar

Val a dir que el @flleida és una entitat privada i són els socis, és a dir l'equip directiu, qui vota els canvis a la presidència i assumeix possibles pèrdues com ha passat en totes les temporades de vida del club. Per tot plegat, moltes gràcies Félix, Albert i resta de directius.
Gent Del Barris
29 Agost 2024

Comentaris (0)

Deixa un comentari

Per afegir un comentari, inicia la teva sessió o registra't.